Skip to main content

Zeezicht schilderij kopen

Schilderij woonkamer

In de studio van roxier werkt Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter dagelijks aan nieuwe schilderijen. Hij is een veelzijdig artiest en werkt graag in diverse stijlen zoals abstract en modern. Toch is het werk van Ronald makkelijk te herkennen aan de gelaagdheid in kleuren en texturen. We stelde hem een aantal vragen over zijn werk, inspiratie en achtergrond als Rotterdamse kunstenaar.

Je hebt een achtergrond in grafische vormgeving, hoe beïnvloedt dit je werk?
Grafische vormgeving speelt een belangrijke rol in mijn werk. Ik experimenteer graag met vormen en typografie. Ik weet welke kleuren goed bij elkaar passen en welke sfeer of energie ze oproepen. Daarbij heb specifieke ideeën over het gebruik van licht en donker in mijn werk. En felle neonkleuren (die ik als grafisch vormgever veel gebruikte) komen ook vele terug in mijn kleurenpalet.Als artiest vind ik het belangrijk om je eigen stijl te hebben. Hoewel er veel vrijheid is in het creëren van abstracte en moderne kunst, creëer ik mijn kunst volgens een set regels. Zij geven mij houvast in wat ik wil maken en geven het een Ronald Hunter tintje. Ideeën voor nieuwe schilderijen komen de hele dag bij me op. Ideeën groeien, soms in mijn hoofd en soms op het canvas. En aangezien ik al zoveel heb gedaan, zijn er veel wegen die ik kan volgen om nieuwe dingen te maken, gebaseerd op eerder werk.

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit?

Kunstenaar zijn is een baan voor mij en dat betekent dat ik elke dag kunst maak. Elke ochtend ga ik naar mijn studio in Rotterdam waar ik volgend een strak schema werk. Het is echter vaak een overvol schema dat niet gehaald kan worden, maar als ik er 70% van gedaan krijg, ben ik tevreden.
Aangezien ik het grootste deel van mijn werk online verkoop, zit ik ‘s ochtends meestal achter mijn computer. Dan, na een paar uur schilderen, plan ik tijd in om nieuwe dingen, nieuwe technieken, stijlen uit te proberen.

Zo zijn mijn nieuwste series ‘Untitled’ en ‘Circle & Circle’ het eindresultaat van deze ‘experimenten’. Maar natuurlijk werken experimenten niet altijd, en kan het ook veel tijd kosten voordat het wat oplevert. Daarom vind ik het belangrijk dat je niet te streng voor jezelf bent als iets niet lukt, en gewoon opnieuw moet beginnen.

Op welk van je kunstwerken ben je het meest trots?
Ik ben het meest trots op mijn mislukkingen. Mijn beste schilderijen zijn eigenlijk begonnen als een mislukking, omdat ze anders zijn geworden dan ik van plan was. Maar ze zijn in de loop van de tijd geëvolueerd tot wat ze nu zijn. Bijvoorbeeld mijn ‘Once’-kunstserie, ik heb per ongeluk de verkeerde soort textuur gebruikt, maar besloot er nog meer aan toe te voegen om te zien wat er zou gebeuren. Er verscheen een geheel nieuw kunstwerk voor me, en het is een succesvolle kunstserie geworden.

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit?
Ik hou ervan om kunst te maken en zou dit graag nog vele jaren willen doen. Daarom ben ik altijd op zoek ben naar nieuwe mogelijkheden om mijn kunst te verkopen. En sinds ik vader ben, heeft dat mij ook nieuwe interesse en ideeën gegeven, zo ben ik nu bezig met het illustreren van een kinderboek.

blog